Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

Επιλογή κατάλληλης ώρας

12 Ιουν, 2023

Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Συνήθως το βράδυ δεν έχει κίνηση, αλλά οι περισσότεροι οδηγοί νιώθουν πιο άνετοι την ημέρα. Αν εξαιρέσουμε την κίνηση, πράγματι οι συνθήκες είναι γενικά πιο ασφαλείς την ημέρα λόγω ορατότητας. Εάν έχει πολύ ήλιο, έχετε στο νου σας ότι νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα το φως μπορεί να χτυπά κατευθείαν στα μάτια σας, ανάλογα με τη διαδρομή σας.

Εξασφάλιση άνεσης

Εννοείται ότι επιζητούμε ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι. Φροντίστε να έχετε μαζί σας πόσιμο νερό και σνακ. Μην οδηγείτε μετά από τσιμπούσι, ή αν είστε πιωμένοι. Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια για οδήγηση. Πάρτε μαζί σας GPS και φορτιστή για τις ηλεκτρικές σας συσκευές, γιατί όχι και κάποια καλή συλλογή μουσικής.

Σωστή οδήγηση

Μην οδηγείτε σα να ανεβαίνετε τη Ριτσώνα – ταξιδάκι πάτε, να το απολαύσετε κι ας αργήσετε μισή ώρα. Παραχωρείτε προτεραιότητες, μην προσπερνάτε από δεξιά με πολλά χιλιόμετρα διαφορά, τηρείτε τον Κ.Ο.Κ και όσο γίνεται τα όρια, μην υπερβάλλετε στις στροφές. Οι θάνατοι από τροχαία είναι η μάστιγα της εποχής μας.

Τακτικές στάσεις

Όσο μεγαλύτερο είναι το ταξίδι σας, τόσο περισσότερες στάσεις θα πρέπει να κάνετε. Μπορεί να πιστεύετε ότι είστε μια χαρά μετά από δύο και τρεις ώρες συνεχούς οδήγησης, αλλά δεν ισχύει. Σημεία του σώματός σας αιματώνονται ελλιπώς, οι αντιδράσεις σας είναι μειωμένες και η προσοχή σας περιορισμένη. Και οι επιβάτες σας με πιασμένες πλάτες.

Ιδιαίτερη προσοχή σε παιδιά/ κατοικίδια

Φροντίστε να μεταφέρετε τα παιδιά σας στα ειδικά καθίσματα, αν είναι μικρής ηλικίας, και να εξασφαλίσετε πως τα μεγαλύτερα έχουν ήρεμες δραστηριότητες για να μη δυσχεραίνουν τις οδηγικές συνθήκες. Τα κατοικίδια καλό είναι να μεταφέρονται στους ειδικούς κλωβούς ασφαλείας..

 Έλεγχος τελευταίας στιγμής

Καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι για το τι θα συναντήσετε στο δρόμο σας. Μια ματιά της τελευταίας στιγμής για τον καιρό μπορεί να σας σώσει από κακοτοπιές. Χρήσιμο είναι επίσης να τσεκάρετε μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την κίνηση ή με ατυχήματα ή κάτι έκτακτο στον άξονα που θα χρησιμοποιήσετε.
 
Sponsored by bitros.com

Η θερμοκρασία ανεβαίνει, oι καλοκαιρινές αποδράσεις ξεκινούν! Μα τι κάνεις
για να χεις ευχάριστο, ασφαλές (και οικονομικό) ταξίδι με το αυτοκίνητο;
Για πες τις δικές σου …πατέντες. Ρίξε καμμιά καλή ιδέα και για τους υπόλοιπους…


 

Car & summer weekends: Tα προληπτικά μέτρα ασφάλειας & οικονομίας!

Επιλογή κατάλληλης ώρας

Τα τελευταία μας αυτοκίνητα