Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

Car & summer weekends: Tα προληπτικά μέτρα ασφάλειας & οικονομίας!

12 Ιουν, 2023

Εάν ετοιμάζεστε για κάποια οδική εξόρμηση, σας δίνουμε δέκα φιλικές συμβουλές για να την απολαύσετε χωρίς απρόοπτα

Συμβουλές που μπορεί να σας γλιτώσουν κι από απρόοπτα έξοδα

Επειδή το καλοκαίρι έχει ήδη κάνει την εμφάνιση του και οι τάσεις για φυγή από τις μεγαλουπόλεις γίνονται πιο έντονες, προετοιμάστε σωστά το αυτοκίνητο σας και προβείτε σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες που θα σας επιτρέψουν ένα ασφαλές και χωρίς απρόοπτα έξοδα ταξίδι.
 

Έλεγχος αυτοκινήτου

Το ιδανικό είναι να ταξιδέψετε μετά από σέρβις. Ο μηχανικός σας θα έχει ελέγξει το αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς του και έτσι θα αποτραπεί στο μέγιστο βαθμό το ενδεχόμενο βλάβης μετά την αναχώρηση. Εάν δεν το πάτε στο μηχανικό, ελέγξτε μόνοι σας προσεκτικά τα λάστιχα, τυχόν διαρροές στον κινητήρα, τη στάθμη των λαδιών του και των υπολοίπων υγρών, το σύστημα κλιματισμού και τους υαλοκαθαριστήρες

Φουλάρισμα-πλύσιμο

Φροντίστε να γεμίσετε το ρεζερβουάρ πριν ξεκινήσετε, μπορεί να μη βρείτε βενζινάδικο εκεί που θα χρειαστεί. Επίσης, αν το σημείο εκκίνησής σας είναι αστική περιοχή, το καύσιμο θα είναι φθηνότερο από ό,τι στην εθνική ή στην επαρχία, οπότε σας συμφέρει κιόλας. Ένα πλυμένο αυτοκίνητο είναι πιο ευχάριστο, ζεσταίνεται λιγότερο από τον ήλιο και προσφέρει καλύτερη ορατότητα οπότε, κάντε το.
 

Εξοπλισμός πρώτης ανάγκης

Τα απρόοπτα δεν συμβαίνουν συχνά, αλλά καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουμε. Επομένως φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας κιτ πρώτων βοηθειών, γιλέκο υψηλής ορατότητας, τρίγωνο έκτακτης ανάγκης, έναν καλό φακό και οπωσδήποτε έναν πυροσβεστήρα. Φροντίζουμε επίσης να ελέγχουμε τις ημερομηνίες λήξης

Σωστή φόρτωση

Στην καμπίνα των επιβατών καλό είναι να μην υπάρχουν ανασφάλιστες αποσκευές, γιατί μπορούν να οδηγήσουν σε τραυματισμό σε περίπτωση μανούβρας αποφυγής ή απότομου φρεναρίσματος. Φροντίζουμε να φορτώσουμε το πορτμπαγκάζ διατηρώντας το κέντρο βάρους χαμηλά και προσπαθούμε να τοποθετήσουμε όσα μεταφέρουμε χωρίς κενά μεταξύ τους, για να μην μετακινούνται στο ταξίδι.
 

Επιλογή κατάλληλης ώρας

Τα τελευταία μας αυτοκίνητα