Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

Συμπεριφέρεται σαν καινούργιο, καίει μόλις 8,5λτ/100χλμ

14 Ιουλ, 2022

Στο δρόμο, το Peugeot 3008 συμπεριφέρεται εξαιρετικά, με τις αναρτήσεις να προσφέρουν την απαιτούμενη άνεση που ζητάς από ένα οικογενειακό SUV, χωρίς όμως να παίρνει μεγάλες κλίσεις που θα φοβίσουν τον οδηγό. Τα 100+ χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ δεν έχουν επηρεάσει ούτε τις επιδόσεις, αλλά ούτε και την κατανάλωση του μοντέλου που παραμένει στα 8,5 λτ/100 χλμ σε μεικτό κύκλο και πέφτει κάτω από τα 7 λτ σε ανοιχτούς δρόμους, όπου ξεδιπλώνονται οι αρετές του μοντέλου και διακρίνεται για την ησυχία που προσφέρει η καλή ηχομόνωση του.



Μέσα στην πόλη δεν κρύβει εύκολα τον όγκο του, αλλά ευτυχώς το μικρό τιμόνι αυξάνει τα επίπεδα ευελιξίας σε ικανοποιητικό βαθμό, με την υψηλή θέση οδήγησης, το ραντάρ και τη κάμερα οπισθοπορείας να δίνουν το απαραίτητο χέρι βοηθείας σε στενά και στο παρκάρισμα. Τα 22 εκατοστά απόστασης από το έδαφος και το σύστημα Advanced Grip Control φάνηκαν εξαιρετικά χρήσιμα όταν μπήκαμε σε νεροφαγώματα και λιγότερο πατημένους χωματόδρομους, όμως τα ασφάλτινα ελαστικά που φόραγε το μοντέλο δοκιμής μας θέσανε τα δικά τους όρια. Το ευχάριστο ήταν ότι δεν παρατηρήσαμε περίεργους τριγμούς, κάτι που σημαίνει ότι η συναρμογή του μοντέλου ήταν στιβαρή από την αρχή και παρόλο τα πέντε χρόνια στους ελληνικούς δρόμους δεν έχει «χαλαρώσει».

Tο Peugeot 3008 μας άφησε θετικές εντυπώσεις σαν μεταχειρισμένο και σε καμία περίπτωση δεν μας έδωσε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου 5ετίας με 100.000+ χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Με το εξοπλισμό του να είναι υπέρ του δέοντος πλούσιος, η οδική του συμπεριφορά είναι σε υψηλά επίπεδα και η τιμή του στα 28.900 ευρώ πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι μια πραγματική ευκαιρία.


 
Ευχαριστούμε την εταιρία Bitros για την παραχώρηση του οχήματος και τη δυνατότητα που μας έδωσε να το «ξεψαχνίσουμε» χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό.
 

Test Μεταχειρισμένου: Peugeot 3008 2017 [video]

O έλεγχος σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Peugeot μας έδειξε την κατάσταση του μεταχειρισμένου

Συμπεριφέρεται σαν καινούργιο, καίει μόλις 8,5λτ/100χλμ

Τα τελευταία μας αυτοκίνητα