Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

Μεταχειρισμένο SUV 5ετίας: Τι να κοιτάξω;

25 Ιουλ, 2023

Κάνουμε έρευνα αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου 5ετίας και σας παρουσιάζουμε 3 μικρά SUV και 4 οικογενειακά SUV με τιμές από 15.000 έως 21.500 ευρώ. Τα πρώτα είναι πιο προσιτά, ενώ τα δεύτερα καλύπτουν με μεγαλύτερη άνεση τις ανάγκες μιας οικογένειας. Τα 7 μοντέλα είναι τα Citroen C3 Aircross, Opel Mokka X, Seat Arona, Nissan Qashqai, Renault Kadjar, Toyota C-HR και VW Tiguan.

7 επιλογές σε μεταχειρισμένα SUV 5ετίας

Τα SUV είναι εξαιρετικά δημοφιλή τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως, αφού έχουν αρκετά προτερήματα. Η μεγάλη ευρυχωρία μπορεί να καλύψει με άνεση τις ανάγκες μιας οικογένειας, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος χαρίζει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για εκδρομές και εξορμήσεις, ενώ το ύψος και ο όγκος προσθέτει επιπλέον κύρος στο δρόμο.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τον εξοπλισμό ασφαλείας, ο οποίος την τελευταία δεκαετία γίνεται όλο και πιο πλούσιος, καταλαβαίνουμε πως τα SUV ηλικίας 5 ετών αποτελούν μια καλή επιλογή για κάποιον που αναζητά ένα μοντέρνο μεταχειρισμένο όχημα που παραμένει «φρέσκο» και έχει προσιτή τιμή.

Κάναμε έρευνα αγοράς και σας παρουσιάζουμε 3 μικρά SUV και 4 οικογενειακά SUV χρονολογίας του 2017 και 2018, με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 15.000 και 21.500 ευρώ.

Μεταχειρισμένα μικρά SUV 5ετίας που δεν ξεπερνούν τα 16.500 ευρώ

Seat Arona του 2018 με τιμή 15.200 ευρώ

Το Seat Arona βρίσκεται σε παραγωγή από το 2017, και η εταιρεία προχώρησε σε ένα ήπιο facelift του μοντέλου το 2021.
Το αυτοκίνητο έχει ευχάριστη οδική συμπεριφορά, άνετους χώρους για 4 ενήλικες επιβάτες, με τον «αέρα» για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω να είναι καλός, καθώς και πορτ-μπαγκάζ 400 λίτρων.

Με 15.200 ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει ένα Seat Arona 5ετίας με τον χιλιάρη TSI κινητήρα των 115 ίππων. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται έγχρωμη οθόνη για το σύστημα infotainment με συνδεσιμότητα Bluetooth, AUX και USB, cruise control, air condition, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και προβολείς ομίχλης.
 

Citroen C3 Aircross 5 ετίας με 16.300 ευρώ

Το Citroen C3 Aircross έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη το 2017 και ανανεώθηκε το 2021. Το γαλλικό μικρό SUV χαρίζει απλόχερα άνεση στους επιβάτες, τόσο μέσω της ανάρτησης που απορροφά υποδειγματικά τις κακοτεχνίες του δρόμου, όσο και των χώρων που διαθέτει. Όσον αφορά στο τελευταίο, στο C3 Aircross θα ταξιδέψουν απροβλημάτιστα 4 ενήλικες επιβάτες, με το χώρο για τα κεφάλια τους να είναι εξαιρετικός. Ο χώρος αποσκευών κυμαίνεται μεταξύ 410 και 520 λίτρων.

Με τιμή 16.300 ευρώ είναι δυνατή η απόκτηση ενός Citroen C3 Aircross με τον κινητήρα 1,2 λίτρων, που αποδίδει 110 άλογα, και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στον τομέα του εξοπλισμού, το μοντέλο διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής infotainment με σύστημα πλοήγησης, αυτόματο κλιματισμό, cruise control, αισθητήρες παρκαρίσματος, διαφορετικά οδηγικά προφίλ, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, υποβοήθηση σε κατηφόρα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και προβολείς ομίχλης.

Opel Mokka X του 2018: Κοστίζει 16.400 ευρώ

Η πρώτη γενιά του Opel Mokka κυκλοφόρησε από το 2012 έως το 2019, με τα facelifted μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους το 2016 και να ονομάζονται «Mokka X».
Με άνετους χώρους για 4 ενήλικες, πορτ-μπαγκάζ χωρητικότητας 356 λίτρων και ανάρτηση που προσφέρει καλή οδηγική συμπεριφορά, το Opel Mokka έγινε γρήγορα δημοφιλές.

Με 16.400 ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει ένα Opel Mokka X του 2018 με βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων που αποδίδει 140 άλογα. Στον εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας βρίσκουμε έγχρωμη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment με εργοστασιακή πλοήγηση, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, αισθητήρες φωτός και βροχής, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος, προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.
 

Μεταχειρισμένα οικογενειακά SUV χρονολογίας 2017-2018 με τιμή από 16.400 έως 21.500 ευρώ

Renault Kadjar diesel του 2017 με 16.400 ευρώ

Το Renault Kadjar κυκλοφόρησε από το 2015 έως το 2022, ενώ το 2018 ανανεώθηκε στα σημεία. Το γαλλικό SUV έχει χώρους για 5 ενήλικες επιβάτες, με τον «αέρα» για τα κεφάλια και τα γόνατα των πίσω να είναι αρκετός, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 472 λίτρα. Η ανάρτηση είναι προσανατολισμένη στην άνεση.

Ως μεταχειρισμένο, το Renault Kadjar μπορεί να αποκτηθεί με τιμή 16.400 ευρώ, όπως στην περίπτωση του συγκεκριμένου diesel μοντέλου. Το εν λόγω όχημα εφοδιάζεται με τον πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων που αποδίδει 130 άλογα και στον τομέα του εξοπλισμού διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής για το infotainment, σύστημα πλοήγησης, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, camera οπισθοπορείας, αισθητήρες φωτός και βροχής, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, προβολείς ομίχλης και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.


Nissan Qashqai diesel του 2017: Κοστίζει 18.900 ευρώ

Το Nissan Qashqai είναι το αυτοκίνητο που ίδρυσε την κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου κυκλοφόρησε από το 2013 έως το 2021 και διακρινόταν για τη μεγάλη ευρυχωρία της καμπίνας, η οποία είναι φιλική στους ψηλούς και χωρά με άνεση 5 ενήλικες. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 430 λίτρα και διπλό πάτωμα, με ειδικό extra χώρο για την αποθήκευση της εταζέρας, κάτι που συμβάλλει στην επιπλέον πρακτικότητα.

Το μοντέλο που έχουμε επιλέξει κοστίζει 18.900 ευρώ και έχει πετρελαιοκινητήρα 1,6 λίτρων με ισχύ 130 άλογα, με το κιβώτιο ταχυτήτων να είναι CVT.
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει πανοραμική ηλιοροφή, έγχρωμη οθόνη αφής με εικόνα από camera οπισθοπορείας, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, αισθητήρες φωτός και βροχής, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, προβολείς ομίχλης και φιμέ τζάμια.

VW Tiguan diesel του 2018: Το αγοράζεις με τιμή 19.700 ευρώ

Το VW Tiguan ξεχωρίζει από μακριά. Το μεγάλο του μέγεθος το κάνει επιβλητικό, με την εμπρόσθια μάσκα να έχει έμφυτο το σχεδιαστικό DNA της εταιρείας.
Στο εσωτερικό θα ταξιδέψουν άνετα 5 ενήλικες επιβάτες, με τον χώρο για τα γόνατα των πίσω να είναι άφθονος. Το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα από 420 έως 515 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση της πλάτης ο ωφέλιμος όγκος αγγίζει τα 1.555 λίτρα.

Με 19.700 ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει ένα πετρελαιοκίνητο VW Tiguan του 2018. Στον εξοπλισμό βρίσκουμε προσαρμοστικό cruise control, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα πρόβλεψης εμπρόσθιας σύγκρουσης (Front Assist), έγχρωμη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, αισθητήρες φωτός και βροχής, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, προβολείς ομίχλης και αισθητήρες παρκαρίσματος.

Υβριδικό Toyota C-HR του 2017: Κοστίζει 21.500 ευρώ

Πηγαίνοντας ένα «σκαλί» πάνω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ, βρίσκουμε ένα υβριδικό Toyota C-HR. Το μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του το 2017 και από την αρχή κέρδισε τις εντυπώσεις εξαιτίας του αντισυμβατικού σχεδιασμού του, που «παντρεύει» στοιχεία από SUV και coupe οχήματα.
Στην καμπίνα του Toyota C-HR θα φιλοξενηθούν άνετα 4 ενήλικες επιβάτες. Η επικλινής γραμμή της οροφής, που θυμίζει coupe, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποιες παραχωρήσεις στον χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, αν αυτοί είναι ψηλοί.
Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 377 λίτρα, τα οποία μετατρέπονται σε 1.160 λίτρα αν αναδιπλωθούν οι πλάτες του πίσω καθίσματος.
 
Το Toyota C-HR της συγκεκριμένης αγγελίας εφοδιάζεται με τον κινητήρα 122 ίππων και κοστίζει 21.500 ευρώ. Ο εξοπλισμός διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment, camera οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό, λειτουργία κίνησης αποκλειστικά με το ηλεκτρικό μοτέρ, cruise control, αισθητήρες φωτός και βροχής, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και συναγερμό.

 
Sponsored by bitros.com

Τα τελευταία μας αυτοκίνητα