Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

Αγοράζοντας μεταχειρισμένο – τι να προσέξετε!

14 Ιουν, 2023

Η σωστή αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου δεν είναι δύσκολη, αρκεί να κάνετε τα κατάλληλα βήματα.

Συμβουλές αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σχέση με εκείνη ενός καινούργιου – αυτό όμως είναι μια κουβέντα που θα την κάνουμε κάποια άλλη φορά. Επί του παρόντος ας πάμε ένα βήμα μπροστά και ας υποθέσουμε ότι έχετε ήδη αποφασίσει να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο όχημα. Πολύ καλά κάνετε, αρκεί να έχετε στο νου σας κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν για να διασφαλίσετε ότι η αγορά σας είναι σωστή και σας ικανοποιεί. Εδώ είμαστε εμείς λοιπόν, για να σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να διαλέξετε το κατάλληλο αυτοκίνητο.

Όλα ξεκινούν από το χρήμα

Καθορίστε από την αρχή τις ανάγκες και τα χρήματα που διαθέτετε για την αγορά σας, όπως θα κάνατε και για κάποιο καινούργιο όχημα. Έχετε όμως στο νου σας και τη συντήρηση: επειδή τα μεταχειρισμένα είναι φθηνότερα, με τα ίδια λεφτά παίρνεις σε μεταχειρισμένο «πιο πολύ» αυτοκίνητο από ότι σε καινούργιο, και το «πιο πολύ» πιθανώς θα σημαίνει υψηλότερα τέλη, ακριβότερο σέρβις, μεγαλύτερη κατανάλωση και διάφορα άλλα.

Και βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι όπως θα το αγοράσετε μεταχειρισμένο, έτσι μάλλον θα το πουλήσετε κιόλας. Αυτό κάνει τον παράγοντα «μεταπωλητική αξία» αρκετά σημαντικό. Κάποια μοντέλα κρατούν την τιμή τους καλύτερα από άλλα, και σε αυτό παίζουν ρόλο η γενική αξιοπιστία του οχήματος, η εμπορικότητα, η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών κ.α.

Σωστός έλεγχος το πιο σημαντικό

Ο πωλητής παίζει ρόλο

Τα τελευταία μας αυτοκίνητα