Αρχική Ποιοι είμαστε Μεταχειρισμένα Τα Νέα μας Επικοινωνία

Τι να κάνετε για να έχει το αυτοκίνητο σας υψηλή μεταπωλητική αξία

25 Απρ, 2023

Με το που αγοράζεις ένα αυτοκίνητο, η μεταπωλητική του αξία του αρχίζει να πέφτει, λέει η κοινή λογική. Το πόσο θα πέσει είναι το θέμα όμως…

Πώς θα διατηρήσω ψηλά τη μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου μου;

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου είναι σύνθετη υπόθεση. Alfa Romeo Giulia 2.2 του δεύτερου εξαμήνου του 2016 μπορεί, για παράδειγμα, να βρεθούν πέντε διαθέσιμες προς πώληση, αλλά δεν θα αξίζουν όλες τα ίδια χρήματα, αφού δεν θα βρίσκονται όλες στην ίδια κατάσταση. Και αν βάλουμε στη μέση και τη διαφορά στις τιμές μεταξύ εμπόρων και ιδιωτών, το πράγμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο. Οπότε, αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε το αυτοκίνητό σας άμεσα ή κάποια στιγμή στο μέλλον, καλό είναι να έχετε στο νου σας πώς θα μπορέσετε να διατηρήσετε ψηλά την μεταπωλητική του αξία.

Κάθε αυτοκίνητο, υπό συνηθισμένες συνθήκες, χάνει σε αξία κάθε μέρα που περνάει – ιδιαίτερα τα καινούργια χάνουν περίπου το ένα τρίτο της αξίας τους μόλις κλείσουν χρόνο. Τι μπορεί να γίνει ώστε, όταν έρθει ή ώρα να πουλήσετε το δικό σας, να πάρετε όσο περισσότερα χρήματα είναι δυνατόν; Συνεχίστε να διαβάζετε.
 

Αγαπήστε το αυτοκίνητό σας για να αυξήσετε τη μεταπωλητική του αξία

Στη μεταπωλητική αξία ενός αυτοκινήτου αυτό που μετράει περισσότερο είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημα. Για να έχετε υψηλή μεταπώληση φροντίστε λοιπόν τα μηχανικά μέρη να βρίσκονται σε τέλεια φόρμα, το αυτοκίνητο να είναι καλοσυντηρημένο και απόλυτα λειτουργικό - σίγουρα ο υποψήφιος αγοραστής θα το περάσει από έλεγχο άλλωστε. Ένας αστερίσκος είναι τα ελαστικά: αν τα δικά σας είναι τελειωμένα και θέλετε να πουλήσετε το όχημά σας, καμιά φορά συμφέρει να βάλετε ένα φθηνό σετ μεταχειρισμένα για να γλιτώσετε το μάλλον υποχρεωτικό παζάρι αντικατάστασης.

Προσπαθήστε να είστε ευγενικοί στη χρήση του αυτοκινήτου: δε λέμε να βγάζετε τα παπούτσια πριν μπείτε, αλλά για παράδειγμα, μην κοπανάτε τις πόρτες, μη κάθεστε με αιχμηρά αντικείμενα στις τσέπες, μη βάζετε υπερβολική δύναμη στους διακόπτες – όλα αυτά μπορούν να δημιουργήσουν μικροπροβλήματα που ρίχνουν την τιμή.
Φροντίστε να αποφύγετε σκληρούς λεκέδες στο εσωτερικό ώστε να μην χρειαστεί το επιπλέον έξοδο του βιολογικού καθαρισμού για να πουλήσετε πιο εύκολα. Επίσης, κάποιοι ενοχλούνται από τη μυρωδιά που παίρνει η ταπετσαρία με τα χρόνια από το κάπνισμα, άρα οι καπνιστές καταλαβαίνετε.
Και φυσικά… μην τρακάρετε! Εκτός από τον κίνδυνο για την υγεία σας και την ταλαιπωρία, οι επισκευές φανοποιείας είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστούν και μπορούν να ελαττώσουν σημαντικά την τιμή πώλησης.

Συντήρηση με τη βούλα

Προκειμένου διατηρήσει υψηλή μεταπωλητική αξία το όχημά σας, δεν αρκεί να είναι καλοσυντηρημένο, πρέπει να το δείχνει κιόλας. Ένα καθαρό αυτοκίνητο, χωρίς λακκούβες στο αμάξωμα, με γυαλιστερές ζάντες και λαμπερό χρώμα πάντα δίνει θετική εντύπωση. Η φύλαξη σε κλειστό χώρο στάθμευσης, παραδείγματος χάριν, προστατεύει το χρώμα του αυτοκινήτου από τις καιρικές συνθήκες με συνέπεια την αυξημένη μεταπωλητική αξία. Το τακτικό πλύσιμο του αυτοκινήτου, κατά προτίμηση στο χέρι, επίσης βοηθά στο να αποφευχθούν τυχόντα προβλήματα στο μέλλον (από κουτσουλιές κ.λπ.), αρκεί να μην το παρακάνετε.

Ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στη μεταπώληση είναι η συντήρηση σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, που πάντα εκτιμάται από τους υποψήφιους αγοραστές. Επίσης το σωστά ενημερωμένο βιβλίο σέρβις είναι απαραίτητο. Τέλος τα εξτρά. Ό,τι βάλετε στο αυτοκίνητο σας μετά την αγορά, θα αυξήσει την τιμή του όταν το πουλήσετε. Μπορεί να μην πάρετε πίσω τα περισσότερα χρήματα που θα δώσετε, αλλά μέχρι τότε θα έχετε κάνει και οι ίδιοι κάποιου είδους απόσβεση.

Τέλος να αναφερθούμε στα χιλιόμετρα. Για κάποιους είναι η σημαντικότερη ένδειξη της κατάστασης ενός αυτοκινήτου – όσο λιγότερα, τόσο ακριβότερα θα το πουλήσετε. Πάνω σε αυτό δεν μπορούμε να προτείνουμε και πολλά όμως, παρά να οδηγείτε λιγότερο και να περπατάτε περισσότερο. Θα κάνετε καλό στην υγεία σας και στην τσέπη σας!
 
Sponsored by bitros.com

Τα τελευταία μας αυτοκίνητα